Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z watróbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki drobiowej 40 dag
boczku 1o plasterkow
por 1
pomarańcza 1
olej
sól, pieprz do smaku
cynamonu szczypta
miodu 2 lyz
białego wytrawnego wina 100ml
tymianku 1/2 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z watróbki

watróbki oczyścić owinąć boczkiem .por pokroić w krążki pomarańcze w kostkę ,razem z watróbką nadziewać na przemian na patyczki .olej rozgrzać na patelni . usmazyć szaszłyki ze wszystkich stron .przyprawić .zdjąć .
na patelnie wlać miód i wino ,przyprawić cynamonem i tymiankiem .dusić 5 min włożyć do tego szaszłyki chwilę podgrzewać przewrucić szaszłyki zdjąć z ognia i podawać!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 14.09.2011 06:52
Ciekawy pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak