Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kociołek znad ogniska

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 30 dkg
cukinia 2 szt
czosnek 5 ząbków
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
borowiki 5 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
wołowina 1 (chuda)
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kociołek znad ogniska

Nad ogniskiem rozgrzewamy żeliwny kociołek. Wrzucamy do niego pokrojoną w kostkę wołowinę, obsmażamy, następnie dokładamy pokrojoną w piórka cebulę. Smażymy przez 5 minut często mieszając. Zalewamy wodą (ok. 1,5 l), wrzucamy grzyby, liście i ziele. Przykrywamy kociołek i dusimy wszystko do momentu, aż mięso będzie miękkie. Wyjmujemy przyprawy, do kociołka wrzucamy pokrojoną paprykę i cukinie oraz posiekany czosnek. Doprawiamy pieprzem, chilli i papryką. Dusimy całość jeszcze przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

koala 27.06.2012 23:13
również robię taki kociołek;mniam
Renata16 19.05.2012 00:58
jak mi się marzy taki kociołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak