Sposób przygotowania

Nad ogniskiem rozgrzewamy żeliwny kociołek. Wrzucamy do niego pokrojoną w kostkę wołowinę, obsmażamy, następnie dokładamy pokrojoną w piórka cebulę. Smażymy przez 5 minut często mieszając. Zalewamy wodą (ok. 1,5 l), wrzucamy grzyby, liście i ziele. Przykrywamy kociołek i dusimy wszystko do momentu, aż mięso będzie miękkie. Wyjmujemy przyprawy, do kociołka wrzucamy pokrojoną paprykę i cukinie oraz posiekany czosnek. Doprawiamy pieprzem, chilli i papryką. Dusimy całość jeszcze przez 5 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    jak mi się marzy taki kociołek
  • 1
    original
    Opublikowano

    koala

    również robię taki kociołek;mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !