Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cienka kiełbasa 0,5 kg
cebula 0,25 kg
suszone śliwki bez pestek 0,25 kg
woda 2 litry
sól
wołowina 0,5 (chuda)
żeberka wędzone 1 kg
kapusta kiszona 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos ze śliwkami

Kapustę ugotować w niewielkiej ilości wody, odcedzić. Cebulę posiekać. Na suchej teflonowej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz cebulę. Żeberka i pokrojoną w kostkę wołowinę ugotować w 2 l wody. Wywar zachować. Do dużego rondla włożyć kapustę, obrane z żeberek mięso, wołowinę, posiekane śliwki i podsmażoną z cebulą kiełbasę. Wlać 2 szklanki wywaru z mięsa. Dusić całość przez 1 godzinę. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 03.07.2011 09:59
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak