Sposób przygotowania

Patisony obrać, usunąć nasiona, miąższ pokroić w grubszą kostkę. Cebulę posiekać. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim pokrojoną w kostkę kiełbasę, dodać cebulę, smażyć przez 5 minut. Wrzucić patisony, dodać przyprawy. Wymieszać, przykryć patelnię, dusić bigos do miękkości patisonów. Na końcu wlać śmietanę rozmieszaną z mąką. Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    tez robię...w sezonie patisonowym :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    tonia

    lubię patisony

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !