Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łoipatka wp 75 dkg
cebula 1 szt
pieczarki 20 dkg
rodzynki 0,5 szklanki
suszone śliwki kalifornijskie 0,5 szklanki
olej do smażenia
sól
Majeranek suszony Prymat
bulion wołowy 1 szklanka
kapusta kiszona 1 (bez marchwi)

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z bakaliami

Mięso pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso, dodać cebulę, przesmażyć, podlać bulionem i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Pieczarki pokroić w plasterki, przesmażyć na odrobinie oleju, dodać rodzynki i posiekane śliwki. Kapustę ugotować, odcedzić. Dodać mięso, pieczarki z bakaliami, przyprawić pieprzem, solą i majerankiem. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁY 21.08.2011 10:32
lubie .
ben-ka 20.08.2011 14:12
Dobry bigos nie jest zły:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak