Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyk wołowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 szt
olej 1 łyżka
masło 2 łyżki
sól
Rozmaryn suszony Prymat
polędwica wołowa 4 befsztyk

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyk wołowy

Masło schłodzić. Cebule zeszklić na oleju. Befsztyki (najlepiej z polędwicy środkowej) lekko rozpłaszczyć ręką, usmażyć na oleju pozostałym po smażeniu cebuli. Pod koniec smażenia posypać solą, pieprzem i odrobiną rozmarynu. Cebulę podgrzać na patelni, posolić. Na półmisku ułożyć befsztyki, na nich cebulę i porcje masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak