Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa do tortów

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3 szkl
budynie waniliowe 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 7 łyzek
cukier 3,4 szkl
woda 3,4 szkl
kwaśna śmietana 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: masa do tortów

zelatyne zalewamy wodą i pozostawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy na małym ogniu aż się rozpuści. Z mleka i budyniowego proszku gotujemy budynie wraz z cukrem. Gdy budyń lekko przestygnie dodajemy śmietanę i lekko mieszamy na jednolitą masę i mieszamy z żelatyną pozostawiamy w chłodne miejsce aby stężała przekładamy ciasto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 15.07.2013 14:59
muszę wypróbować ten przepis
agnieszka214 26.07.2012 08:55
pysznie sie zapowiada
[email protected] 09.05.2012 17:52
pycha
Magda60 07.03.2012 22:31
super
Magda60 07.03.2012 22:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak