Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czarnych porzeczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki czarne 1 kg
cukier 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czarnych porzeczek

Porzeczki oczyścićz ogonków, opłukać i wysuszyć.Połowę porzeczek rozgotować i gdy będą jeszcze gorące przetrzeć je przez sito. Odparować, dodać cukier i gotować - stale mieszając.

Do gorącego przecieru dodać resztę porzeczek i gotować na małym już ogniu. Po ok. 20 min przekładać do słoików i od razu zakręcić słoiki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak