Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina w włoską kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina bez kości 1 kg
kapusta włoska 2 główki
cebula 2 szt
sól
masło 200 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina w włoską kapustą

Baraninę pokroić na 4 porcje, wraz z liśćmi, zielem i obranymi cebulami włożyć do wrzącej wody i gotować przez 45 minut. Każdą kapustę podzielić na 4 części (należy wybrać główki o jednakowej wielkości), włożyć do garnka z mięsem i gotować do miękkości mięsa. Kapustę i mięso wyjąć, osączyć. Na patelni roztopić masło, przyrumienić na nim bułkę tartą, dodać sól i pieprz. Na talerzach układać po porcji mięsa i kapusty. Polać wszystko masłem z bułką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak