Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto gruszkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

otręby owsiane 4 łyżki
jajko 2 szt
mleko 50 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
słodzik w proszku 1 łyżka
mleko w proszku 0,5 (odtłuszczone)
aromat 1 gruszkowy
serek homogenizowany 160 (lekki)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto gruszkowe

Jajka ubić ze słodzikiem do białości, kolejno (cały czas ubijając) dodawać: mleko w proszku, serek, mleko płynne, zmielone otręby, proszek do pieczenia i aromat. Ubijać jeszcze przez 2 minuty. Jeżeli ciasto jest bardzo gęste - należy dolać mleka. Masę przełożyć do silikonowej foremki, wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec ok. 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak