Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
ziemniaki 1 kg
ser żółty 200 g
mąka ziemniaczana 6 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie z serem

Ziemniaki ugotowac w osolonej wodzie. Przepuscic przez maszynke, wylozyc do miski, podzielic na 4 czesci. W miejsce 1/4 ziemniakow wysypac make ziemniaczana, wbic 4 zoltka. Wyrobic. Rekoma rozkladac placki, kazdy nadziac kostkami sera i formowac kuleczki.
W garnku zagotoac wode z sola i gotowac kluski do wyplyniecia. Przestudzic. Maczac w ubitych z sola i pieprzem bialkach. Obtoczyc w bulce tartej. Smazyc na zloty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak