Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet kurozwęcki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone 50 g
masło 35 g
cebula 1 szztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 3/4 kg
żółtko jajek 4 sztuki
masło 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet kurozwęcki

kapuste i grzyby obgotowac. nastepnie odcedzic i posiekac. Na patelni rozgrzac maslo, zeszklic pokrojona cebule, dodac kapuste oraz grzyby i wszystko poddusic. Na koniec wbic jajko, wymieszac. Doprawic sola i pieprzem.
Skladniki na ciasto dokladnie zagniesc. Ciasto rozwalkowac. Forme wysmarowac lyzeczka masla i posypac bulke tarta. Wylozyc ciastem. Nastepnie napelnic przestudzona kapusta z grzybami. Przykryc ciastem i zalepic bzegi. Wierzch ponakluwac widelcem.
Piec ok. 60 min w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak