Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 1 łyżka
mąka 2 szklanki
drożdże do smaku
kasza gryczana 100 g
twaróg 200 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą

kasze ugotowac, odcedzic i polaczyc z twarogiem. Doprawic sola.
Make polaczyc z olejem, 1 szklanka wrzatku, szczypta soli oraz szczypta drozdzy. Wyrobic ciasto, rozwalkowac i za pomoca szklanki wycinac kolka. Nakladac po porcji farszu, zlepic brzegi i gotowac w osoonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak