Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony bulion

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielenina 1 sztuka
bulion warzywny 4 szklanki
ząbek czosnku 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
grzanki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony bulion

Rosol wlac do garnka i zagotowac razem z przecisietym przez praske czosnkiem i posiekana zielenina (natka pietruszki, bazylia, lubczyk, rzeżucha, szczypiorek, koperek, tymiaqnek, oregano). Zdjac z palnika.
Zoltko wymieszac z sola i pieprzem oraz kilkoma lyzkami wywaru. Nastepnie polaczyc z reszta zupy, uwazajac zeby sie nie scielo.
Gotowy rosol podawac z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak