Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa koperkowa z młodymi kartoflami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka warzywna 2 szt.
koperek młody 1 pęczek
śmietana do zup 200 ml
kartofle młode 4 szt.
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa koperkowa z młodymi kartoflami

Obrane kartofle pokroić w kostkę. Do garnka wlać wodę, zagotować, dodać 2 kostki warzywne, oraz pokrojone w kostkę kartofle, gotować do miękkości. Młody koperek posiekać, dodać do zupy. W małym naczyniu zahartować śmietanę, dosypując trochę soli i wrzącego bulionu, wymieszać. Wlać do zupy, doprawić sola i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 17.01.2012 19:56
poczekam na świeży koperek i zrobię
Pola2 27.05.2011 14:40
ja też lubię
bejciu24 25.05.2011 19:46
lubie takie wiosenne zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak