Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka Colesław

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
marchew 1 szt
rzodkiewka 1 pęczek
koperek 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
sok z cytryny 1/2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka Colesław

Kapustę poszatkować, marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rzodkiewkę też. Koperek i natkę posiekać. Wymieszać , doprawić do smaku i skropić sokiem z cytryny. Przed podaniem wymieszać z majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 17.01.2016 18:54
Taka wiosenna wersja coleslawa :-)
Fiffi 23.02.2012 22:03
wygląda pysznie
joanna77 27.12.2011 10:52
mniam
maciek7 08.12.2011 19:13
pycha
ziutula
ziutula 02.11.2011 09:54
oooo.. i ryba do tej surówki...
Seba 19.10.2011 21:19
uwielbiam suróweczki
magduś83 22.07.2011 15:19
tak mam tak kruchą kapustę ze można jeśc ją samą
Wacław 22.07.2011 09:42
dobre i zdrowe !
1j1o1l1a1 25.05.2011 22:49
zwłaszcza teraz biała kapusta (młoda) jest pyszna na surowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak