Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z bananami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 3/4 kg
mąka pszenna 1 i 3/4 szklanki
budyń 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
sos do knedli
cukier puder 1 łyżka
banan 1 sztyka
jogurt naturalny 1 mały kubek
banan 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z bananami

Ziemniaki przepuścić przez praskę,dodać pozostałe składniki na masę ziemniaczaną i wyrobić ciasto.Na stole zrobić miejsce wysypać mąką i układać tam knedle. Zabrać małą porcję ciasta,położyć na mące, wcisnąć w środek kawałek banana , formować w dłoniach okrągłe kulki i tak do wyczerpania masy ziemniaczanej .Od wypłynięcia gotować 5-7 minut.Banana obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki, dodać do jogurtu, wsypać cukier i zmiksować.Tak przygotowanym sosem polać knedle na talerzu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 18.05.2012 20:04
ale pomysłowe
Wojt@s
Wojt@s 19.11.2011 22:47
muszę spróbować
gacopierz23 27.09.2011 14:09
Uwielbiam knedle z węgierkami, z bananami jeszcze nigdy nie próbowałam, następnym razem muszę takie zrobić Wyglądają apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak