Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogale na słono

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dkg
mleko 1 szklanka
drożdże 3 dkg
oregano 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
oliwa 3 łyżki
Farsz:
wędlina
cebula
żółty ser

Przepis i sposób przygotowania na: Rogale na słono

Z podanych składników zagnieść ciasto i odstawić przykryte na 15-20 minut do wyrośnięcia.Kiełbasę pokroić i podsmażyć,dodać obraną , pokrojoną cebulę i podsmażać aż się zeszkli.Do podsmażonej kiełbaski i cebuli dodać przyprawę do pizzy, wymieszać.Ciasto rozwałkować na kształt koła i podzielić na 6 porcji.Każdy kawałek posmarować ketchupem,posypać startym serem,nałożyć farsz i zwinąć na kształt rogala.Przygotowane rogale poukładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zostawiamy na ok.15 min., aby trochę wyrosły.Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 11.08.2012 12:18
ciekawe te rogale
caralajna 11.04.2012 21:47
rogale o smaku pizzy :) fajne
marchewka 23.08.2011 23:09
mmmm... coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak