Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, drobno pokroić i podsmażyć.Cebulę obrać,pokroić i zeszklić.Pieczarki i cebulę dodać do mięsa , dobrze wymieszać z jajkiem,bułkami i przyprawić do smaku przyprawami .Z masy formować małe kulki,panierować w otrębach i usmażyć na brązowy kolor. Usmażone klopsiki zalać bulionem i gotować na małym ogniu przez około 30 minut. Na sam koniec dodać odsączony groszek (jeżeli mrożony to dodajemy w połowie gotowania) i zagęścić mąka wymieszana z woda. Podajemy np; z ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna27

    ciekawy pomysł na groszek-mam w ogródku świeży i zastanawiałam się właśnie do czego go wykorzystać :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super połączenie
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne danie
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawy przepis takich klopsików nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    fajne polaczenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !