Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 25 dkg
pieczarki 50 dkg
cebula 1/2 sztuki
bułka czerstwa 1/2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól
pieprz
majeranek
jajko 1 sztuka
bulion 1/2 litra
groszek konserwowy 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z groszkiem

Pieczarki oczyścić, drobno pokroić i podsmażyć.Cebulę obrać,pokroić i zeszklić.Pieczarki i cebulę dodać do mięsa , dobrze wymieszać z jajkiem,bułkami i przyprawić do smaku przyprawami .Z masy formować małe kulki,panierować w otrębach i usmażyć na brązowy kolor. Usmażone klopsiki zalać bulionem i gotować na małym ogniu przez około 30 minut. Na sam koniec dodać odsączony groszek (jeżeli mrożony to dodajemy w połowie gotowania) i zagęścić mąka wymieszana z woda. Podajemy np; z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 08.06.2013 00:15
fajne polaczenie
Bernadeta1 09.09.2012 19:54
ciekawy przepis takich klopsików nie jadłam
Katarzyna59 30.08.2012 18:54
rewelacja
PaniMISIOWA 11.08.2012 12:19
fajne danie
RenataZ-et 10.02.2012 21:09
super połączenie
Krystyna27 02.07.2011 23:39
ciekawy pomysł na groszek-mam w ogródku świeży i zastanawiałam się właśnie do czego go wykorzystać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak