Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka żółta 1 szt
papryka czerwona 1 szt
fasolka szparagowa 0,5 kg
czosnek 3 ząbki
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 3 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z papryką

Papryki umyć, upiec w piekarniku, zdjąć skórkę, oczyścić gniazda nasienne,pokroić w paski.Fasolkę zieloną oczyścić, umyć, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Czosnek obrać, drobno pociąć, podsmażyć na oleju. Paprykę wymieszać z fasolką, czosnkiem, przyprawić solą i pieprzem. Natkę umyć, osączyć, posiekać, posypać fasolkę przed podaniem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 28.02.2012 20:21
super
Iwona45 13.06.2011 09:51
ciekawe
Ania67 09.06.2011 11:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak