Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka \"konkursowa\"

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 4 szt
brzoskwinie w puszce 4 szt
pestki z dyni 1/3 szklanki
orzechy włoskie 1/3 szklanki
jabłko kwaśne 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
cukier brązowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka \"konkursowa\"

Surówka taka może stanowić dodatek do obiadu np.; do drobiu albo zaistnieć na stole jako zdrowy deser. Marchewkę umyć, oskrobać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Podobnie jabłko. Dodać drobno pokrojone brzoskwinie z puszki i posiekane orzechy włoskie. Pestki z dyni uprażyć na suchej patelni, ostudzić i dołożyć do surówki. Doprawić całość cukrem oraz sokiem z cytryny, dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na 20 minut. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.02.2014 00:22
wygląda bardzo smacznie
Ela15 25.06.2012 13:16
ekstra
Ewelina38 26.05.2012 21:58
przepysznie wygląda, uwielbiam takie jedzonko
Jaheira11 04.09.2011 22:58
pyszności
Magdalena80 04.06.2011 23:23
jak apetycznie wygląda- rewelacja
MAR3STA 01.06.2011 22:27
pyszną surówkę wymyśliłaś;)
SmacznaPyza 25.05.2011 21:15
Aniu, a dlaczego konkursowa? czyżby powstała specjalnie na jakiś konkurs?
tatiana2 25.05.2011 15:54
Jeszcze takiej nie jadłam:) A czy brązowy cukier można zastąpić zwykłym białym?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak