Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORCIK PIJAK

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt
cukier puder 15 dag
wiórki kokosowe 15 dag
mak 15 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żółtko jajek 3 szt
masło 1 szt
czekolada 1 szt
rodzynki szczypta
orzechy szczypta
cukier 2,5-3 łyżki
budyń waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: TORCIK PIJAK

ciasto (5 pierwszych skł)
Białka ubić na sztywną pianę dodając cukier, lekko mieszając dodać kokos z makiem i proszkiem do pieczenia.
Piec około 20 min /ostrożnie, aby nie przypalić/
Masa:
Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać do roztartego na pulchną
masę masła, utrzeć razem, dodawać ugotowany zimny budyń
i utrzeć. Dodać pokrojoną czekoladę i orzechy.
Placek posmarować masą. Na masę rozłożyć okrągłe
biszkopty /paczka/ nasączone alkoholem. Polać polewą
czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 15.12.2011 16:55
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak