Sposób przygotowania

Ciasto:
Margarynę, mąkę, kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru i żółtka jajek, zagnieść na gładkie ciasto. Ciasto schłodzić i podzielić na dwie części, jedną częścią wykleić dno formy.
Masa śmietankowa:
Białka jajek ubić z 1 szklanką cukru, dodać śmietanę, delikatnie wymieszać i dodać oba budynie, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, wiórki kokosowe i mielone migdały, wymieszać. Spód ciasta posmarować powidłami, wylać masę śmietankową na wierzch porwać malutkie kawałeczki drugiej części ciasta
Piec 60 min. w temp.180st, po ostudzeniu polać czekoladą rozpuszczoną z łyżką masła, ciasto można dodatkowo posypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ciekawy przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !