Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zwyczajny serniczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
mąka 30 dag
masło 10 dag
cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy 2 opakowania
budyń waniliowy 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 3 szklanki
olej 1/2 szklanki
kwaśna śmietana 3 łyżki
cukier puder 7 dag
czekolada 1/2 tabliczki
twaróg 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zwyczajny serniczek

Z mąki, cukru pudru, masła, jednego jajka, kwaśnej śmietany i proszku do pieczenia wyrabiamy ciasto i wykładamy nim blaszkę.
Ser mielimy lub używamy już zmielonego.
Ubijamy 2 jajka, 4 żółtka, cukier i cukier waniliowy- stopniowo dodajemy se i mleko- wsypujemy budynie i ciągle ubijamy.
Na koniec do masy serowej dodajemy olej i mieszamy.
Wlewamy masę na ciasto i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni około 1 godz.
Wystudzony sernik ozdabiamy roztopioną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 22.10.2013 14:45
może i zwyczajny ale nadzwyczaj smaczny :)
maciek7 02.01.2012 19:38
super
Kate131 29.12.2011 09:57
zwyczajny ale pyszny
barbara11561 13.10.2011 09:59
pyszniutki
Angelika10 21.09.2011 22:39
Smaczny ten serniczek aż ślinka cieknie.
Grazyna0211 17.08.2011 09:24
bardzo apetyczny ten serniczek!
Patrycja33 17.07.2011 20:14
zwyczajny a jaki pyszny
Ewa111 18.06.2011 17:22
zwyczajny?moim zdaniem to on jest nadzwyczajny
eli82 13.06.2011 19:35
mniam
Natalia40 08.06.2011 23:47
ekstra
Justyna Jussstiii 04.06.2011 06:44
uwielbiam
Marzena34 02.06.2011 11:19
oj nie taki zwyczajny,wyśmienity
kanu83 28.05.2011 08:31
wow
Gosia40 27.05.2011 09:02
no chyba nie taki zwykły... pyszności!
Krystyna32 26.05.2011 08:25
super
Haneczka1 25.05.2011 16:47
No ja nie wiem czy on taki zwyczajny ;) wygląda nadzwyczaj apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak