Sposób przygotowania

Białka ubić z 8 łyżkami wody i szczyptą soli na sztywną bezę, dodać cukier do bezy i ubijać do białości, następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,wymieszać i upiec okrągły biszkopt. Ostudzić i przekroić na trzy krążki.
Budyń ugotować na soku i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na krem i ucierając dodawać małymi porcjami zimny budyń.
Galaretkę rozpuścić i zostawić do delikatnego zgęstnienia. Krążki ciasta nasączyć winem i posmarować pierwszy kremem, przykryć kolejnym i na nim rozsmarować dżem, przykryć ostatnim krążkiem .
Tort posmarować kremem i przy pomocy dekoratora do tortów narysować serce (brzeg serca musi być wyższy )gęstniejącą galaretką wypełnić serce i zostawić do zastygnięcia . Udekorować cukierkami i czekoladowymi serduszkami

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Apetyczne cudeńko
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Oj musisz kogo? bardzo kocha?, ?e mu takie wielkie serce zrobi?a?:):)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    na walentynki jak znalazł....
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    piękne serducho :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !