Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzyny pikantne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 45dag
wędzony boczek 30dag
Kukurydza z Puszki 1
pomidory 4
cukinia 1
cebule 3
zielona papryka chili 1strąk
czosnek 1ząbek
olej 4łyżki
oregano 1łyżeczka
majeranek 1łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzyny pikantne

Boczek pokroić w kostkę.Ziemniaki obrać,opłukać.Cukinię oczyścić i umyć.Ziemniaki i cukinię pokroić w kostkę .Cebule obrać.Papryczkę chili umyć,nadkroić wzdłuż ,usunąć pestki.Cebule oraz strąk chili pokroić w drobną kostkę .Czosnek obrać,przecisnąć przez praskę.Boczek wysmażyć na chrupko na gorącym oleju.Dodać ziemniaki,cukinię,cebulę i chili,podsmażyć razem krótko ,zalać szklanką wody.Dodać czosnek ,oregano i majeranek.Dusić 15min.Pomidory umyć,pokroić w ćwiartki .Przed końcem duszenia dodać pomidory,osączoną kukurydzę oraz marynowaną dynię.Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak