Sposób przygotowania

Pomidory podzielić na cztery, cebulę pokroić na plastry, dodać resztę składników i gotować całość 40 min, rozgotowane pomidory przetrzeć i zagotować w słoikach.
Robię ten sos od 10 lat i doskonale się przechowuje, mam jeszcze przetestowane dwie wersje: 1. zalewam sosem obrane i wypestkowane pomidory.
2. dodaję do sosu pokrojoną w kostkę paprykę. Pasteryzujemy całość 10 min.

Komentarze

  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ja robię również bardzo długo - kilkanaście lat, jednak jakoś zawsze bez cebuli ;) Daję czosnek, paprykę, zioła (wymiennie) i zimą jest super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alberto

    a cebula nie zepsuje się w słoiku
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Alberto mi jeszcze nigdy się nic z nim nie stało

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !