Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak malinowy z jogurtem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń malinowy 1op
mleko 1\\2l
jogurt naturalny 250g
cukier puder 4łyżki
syrop wiśniowy 3łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak malinowy z jogurtem

Żelatynę namoczyć.Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu,zdjąć z ognia ,dodać żelatynę ,wymieszać ,lekko ostudzić,przełożyć do foremek i odstawić ,aby steżał.Jogurt ubić z cukrem ,kilka łyżeczek odłożyć do dekoracji.Budyń wyłożyć na talerzyki z sosem jogurtowym .Szprycą z cienką końcówką wylać strużkę syropu wiśniowego na sos jogurtowy,nożem zrobić falę .Na wierzchu babeczek budyniowych zrobić kleksik z sosu jogurtowego i ułożyć po 2wiśieńki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 03.12.2011 15:24
rzeczywiście przysmak mniam
kate.500 19.11.2011 13:36
pysznosc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak