Sposób przygotowania

Białka jajek ubić z 5 łyżkami wody i szczyptą soli na sztywną bezę, dodać cukier i nadal ubijać kilka minut,następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać, na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem, mak i olej, wszystko delikatnie połączyć i piec do 25 min w temp. do 180st. Zimne ciasto podzielić na cztery części.
Budyń ugotować na mleku, zimny utrzeć z masłem wcześniej utartym z cukrem pudrem, ucierać do uzyskania gładkiego kremu, pod koniec ucierania delikatnie połączyć z 1/2 szklanki ajerkoniaku.
Placki makowe skropić pozostałym ajerkoniakiem i przekładać kremem i dżemem (krem-dżem-krem), zostawić na posmarowanie boków i dekorację wierzchu ciasta. Ciasto dowolnie udekorować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pysznosci
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Mmmm...Pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    smacznie wygąda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pysznie wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !