Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z serem i brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 3 szkl
margaryna 1 kostki
cukier 3 łyżki
żółtko jajek 5 szt
proszek do pieczenia 2-3 łyżeczki
twaróg 0,5 kg
jaja 1 szt
budyń śmietankowy 1 szt
cukier 0,5 szkl
masło 0,5 szt
brzoskwinie w puszce 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z serem i brzoskwiniami

Ciasto ( 5 pierwszych skł)
Zagnieść ciasto i podzielić na dwie części (1/3 i 2/3)
Jedną część (mniejszą) rozprowadzić na blaszce, drugą włożyć do zamrażalnika.
Masa:
Masło utrzeć z cukrem do puszystości, dodać ser, jajko i budyń.
To dać na ciasto. Na masę wyłożyć brzoskwinie.
Z 5 białek ubić pianę z 1 szklanką cukru (nie całą).
Pianę wyłożyć na owoce następnie ciasto z zamrażalnika zetrzeć na tarce.
Piec około 1 godz. w temp. 180oC.
Posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 25.05.2011 14:08
niezłe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak