Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1szkl
ciasto francuskie 1op
truskawki 85dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 2łyżeczki
cukier puder 3łyżki
branda 3cl

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z ciasta francuskiego

Truskawki umyć,odszypułkować .Połowę truskawek przetrzeć przez sito.Foremki do babeczek odwrócić dnem do góry,wysmarować zimną wodą ,wylepić ciastem francuskim i wstawić do nagrzanego piekarnika .Piec 10min w temp.200C.Żelatynę namoczyć ,podgrzewając rozpuścić .Połowę żelatyny wlać do przetartych truskawek,dodać 2łyżki cukru ,brandy,ubić trzepaczką mus.Do reszty żelatyny wsypać 1łyżkę cukru i posmarować nią przekrojone na pół truskawki .Dno babeczek wypełnić musem truskawkowym,udekorować owocami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 20.09.2011 16:23
fajne
kate.500 19.08.2011 08:05
smacznosc...
suzana 25.05.2011 14:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak