Sposób przygotowania

Truskawki umyć,odszypułkować .Połowę truskawek przetrzeć przez sito.Foremki do babeczek odwrócić dnem do góry,wysmarować zimną wodą ,wylepić ciastem francuskim i wstawić do nagrzanego piekarnika .Piec 10min w temp.200C.Żelatynę namoczyć ,podgrzewając rozpuścić .Połowę żelatyny wlać do przetartych truskawek,dodać 2łyżki cukru ,brandy,ubić trzepaczką mus.Do reszty żelatyny wsypać 1łyżkę cukru i posmarować nią przekrojone na pół truskawki .Dno babeczek wypełnić musem truskawkowym,udekorować owocami .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smacznosc...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !