Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łatwy biszkopt.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka tortowa 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Łatwy biszkopt.

Jajka dobrze ubić z 1 szklanką cukru i 1 opakowaniem cukru wanilinowego. Osobno wymieszać 1 szklankę mąki tortowej z 1,5 łyżeczki proszkiem do pieczenia i 1 łyżką mąki ziemniaczanej. Powoli dodawać do ubitych jajek, ostrożnie mieszając łyżką. Im więcej bąbelków powietrza dostanie się do ciasta, tym biszkopt będzie pulchniejszy. Piec 20 minut w temperaturze 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 07.10.2013 23:01
fajny biszkopcik
Bernadeta1 27.09.2013 00:28
to taki torcik, na pewno smaczny
IKrakowianka 19.06.2013 20:51
łatwy i pyszny
Gosia32
Gosia32 13.09.2011 23:59
szybki i fajny
Justa32 30.08.2011 18:10
superowe
Magdalena80 26.07.2011 19:28
superowy1
Grazyna0211 18.06.2011 10:05
świetny
traktorek 17.06.2011 17:45
fajne
Margo1 15.06.2011 08:36
lubie takie ciacho
ziutula
ziutula 14.06.2011 23:39
super ciasto- i do owoców i do tortu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak