Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ Z BARANINY

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

baranina 75 dag.
tłuszcz 4 łyżki
cebula 3 sztuki
woda 1,5 l.
sos pomidorowy gęsty 3 łyżki
jabłka 3 sztuki
sól - do smaku
Papryka ostra mielona Prymat - do smaku
kostka rosołowa - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ Z BARANINY

Mięso pokroić, posolić, popieprzyć opiec na tłuszczu z cebulą, podlać rosołem z kostki.
Dusić do miękkości.

Pod koniec dodać sos pomidorowy, potarkowane jabłka, paprykę. Wymieszać i chwilę poddusić.

Podawać z ryżem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak