Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe bułeczki twarogowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 25 dag
jajko 2 szt.
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 op.
szczypta soli
mąka 25 dag
proszek do pieczenia maly 1 op.
śmietana kremówka 2 łyżki
konfitura według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe bułeczki twarogowe

1. Twaróg przełożyć do miseczki. delikatnie rozkruszyć. Dodać szczyptę soli, wbić jajka, wsypać cukier i cukier waniliowy. Składniki utrzeć na głatką masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do masy serowej i szybko rękoma zagnieść ciasto. Za pomocą dwóch łyżek formować z ciasta bułeczki.
2. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem. Ułożyć na niej bułeczki. wstawic do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec ok. 15 min. Tuż przed końcem pieczenia wierzch bułeczek posmarować śmietaną kremówką (ewentualnie posypać grubem cukrem). Bułeczki wystudzić na kratce kuchennej. Można je podawać z konfiturą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 06.02.2014 08:40
domowe najlepsze
Bernadeta1 02.10.2012 00:34
takie śniadania jadam najczęściej
Aneta41 17.06.2012 20:09
ciekawe
LuKaSz4761 01.10.2011 20:04
Super przepis na pewno spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak