Sposób przygotowania

1. Twaróg przełożyć do miseczki. delikatnie rozkruszyć. Dodać szczyptę soli, wbić jajka, wsypać cukier i cukier waniliowy. Składniki utrzeć na głatką masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do masy serowej i szybko rękoma zagnieść ciasto. Za pomocą dwóch łyżek formować z ciasta bułeczki.
2. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem. Ułożyć na niej bułeczki. wstawic do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec ok. 15 min. Tuż przed końcem pieczenia wierzch bułeczek posmarować śmietaną kremówką (ewentualnie posypać grubem cukrem). Bułeczki wystudzić na kratce kuchennej. Można je podawać z konfiturą.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Super przepis na pewno spróbuję
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    takie śniadania jadam najczęściej
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    domowe najlepsze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !