Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety cielęce w chrupiącej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety cielęce 3-4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sezam -ziarno 1/2 szkl
jajko
oliwa 2 łyzki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
przyprawa do cielęciny

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety cielęce w chrupiącej panierce

Jajko energicznie roztrzepać. Wymieszać tarta bułkę z ziarnem sezamowym, szczyptą soli, pieprzu i przyprawy do cielęciny. Kotlety delikatnie rozbić lub lekko rozwałkować wałkiem do ciasta, następnie maczać w jajku i dokładnie panierować w bułce wymieszanej z sezamem. Pokryte panierką kotlety przykryć, wstawić do lodówki na 30 minut. Płaskie naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć kotlety, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 200-220stC, piec 15-20 minut z każdej strony do miękkości mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak