Sposób przygotowania

Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami.
Rozdzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno, dodając pod koniec ubijania pół szklanki cukru. Żółtka ubić z resztą cukru, dodać ser, twaróg, mleko, roztopioną Kasia i mąkę pszenną zmieszaną z ziemniaczaną. Wszystko dokładnie wymieszać. Można też cały cukier dodać (partiami) do ubitych białek. Zwiększy to puszystość ciasta. Do masy serowej dodawać porcjami ubitą pianę, delikatnie mieszając. Otrzymaną masę wylać na biszkopty.
Piekarnik nagrzać do 250 stopni. Boki tortownicy obłożyć papierem śniadaniowym. Wstawić do piekarnika na 10 minut, po czym wyjąć. Piekarnik wystudzić do 160 stopni. Opaski zdjąć i jeszcze raz namoczyć w wodzie. Ponownie owinąć formę i wstawić do piekarnika na 1 godzinę.




Przepis można znaleźć na moim profilu w potralu mojeciasto.pl ;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale smakowicie wyglada uwielbiam wszystkie serniki
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    pyszota :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    bardzo lubię sernik, a ten wygląda bardzo smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    bardzo lubię sernik, a ten wygląda bardzo smakowicie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    idealny na niedzielę :0
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    pycha wygląda apetycznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    mmmniam mmmniam
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !