Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki a jabłkami w galaretce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dkg
cukier puder 10 dkg
żółtko jajek 3 szt
masło 10 dkg
mus jabłkowy 1 szklanka
galaretka agrestowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki a jabłkami w galaretce

Mąkę należy przesiać, posiekać z masłem, dodać cukier – puder, cukier waniliowy i żółtka, szybko zagnieść kruche ciasto, po czym wstawić je na 20-30 min do lodówki.Wylepić nim natłuszczone formy do babeczek, nakłuć widelcem u piec na złoto.
Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, studzić mieszając, jak zaczyna tężeć, wymieszać z musem jabłkowym i napełnić tym nadzieniem babeczki. Zastudzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 24.08.2012 11:26
podoba mi się ten przepis
IZABELA29 09.05.2012 12:39
słodziutko
ben-ka 23.02.2012 15:38
Jaki świetny pomysł !:)
Dorota76 09.08.2011 23:25
świetne
motomaniak 21.07.2011 14:51
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak