Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka smażone z młodych ziemniaków na masełku

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka szymanowska 2 szklanki
jajko
sól
masło 2 łyżeczki
ziemniaki ugotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka smażone z młodych ziemniaków na masełku

Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę potem dodajemy mąkę , jajko i sól , zagniatamy robimy kule dzielimy na kawałki formujemy wałeczek i odcinamy kawałki skośne nożem tak, aby powstały kopytka , gotujemy we wrzątku z dodatkiem 1 łyżeczki soli , potem wyjmujemy na talerz i smażymy na masełku z każdej strony .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 14.01.2013 08:53
pycha
smakoszek 30.06.2011 10:14
Lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak