Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa z elementami rosolu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1,5 litra
ugotowane mięso z rosołu 20 dkg
szczaw 20 dkg
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa z elementami rosolu

Liście szczawiu po oderwaniu ogonków i umyciu drobno posiekałam, żeby wydzielił się z nich sok nadający charakterystyczny smak zupie. Wrzuciłam do gotującego się rosołu i pogotowałam kilka minut. Do garnka z zupą włożyłam obrane mięso z rosołu i marchewki. Żeby ułatwić sobie miksowanie, część płynu odlałam do innego garnka, zostawiłam samo gęste i zmiksowałam – potem odlany płyn dodałam z powrotem i dokładnie wymieszałam. Podałam z jajkami na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 20.05.2013 12:11
smaczna :-)
IZABELA29 21.12.2012 15:42
warto zrobić .
ben-ka 13.12.2012 10:52
szczawiówka smaczna jest:)
caroline1983 06.12.2011 17:13
też czasami robie taka na rosole
ilka_86 09.11.2011 20:07
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak