Sposób przygotowania

Wiśnie umyć, wypestkować. Przełożyć je do garnka, dodać cukier. Gotować, aż puszczą dużo soku. Zlać 3/4 soku (można go przelać do słoików i zapasteryzować lub zużyć w ciągu tygodnia przechowując w lodówce). Resztę soku i wiśnie gotować jeszcze ok.1 godzinę mieszając, żeby się nie przypaliły. Ostudzić. Po czym ponownie zagotować. Przełożyć wiśnie do słoików. Pasteryzować 20-30 minut. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Jak dla mnie, to z wiśni jest najsmaczniejsza.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    jedna z ulubionych

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !