Sposób przygotowania

Z drożdży, mleka, 1 łyżeczki cukru i 2 łyżeczek mąki zrobić rozczyn, zostawić do wyrośnięcia. Masło, jajka, cukier i sól wymieszać. Dodać połowę mąki i wymieszać. Wlać rozczyn, dodać resztę mąki. Wyrobić na gładkie ciasto. Zostawić na ok.1 godzinę w ciepłym miejscu. Po tym czasie ciasto rozwałkować na gr.ok. 1,5 cm i wyciąć malutkie krążki. Olej bardzo mocno rozgrzać i smażyć na nim pączusie na złoty kolor z obu stron.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super muszę je koniecznie zrobić
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    z taką ilością można zawody na szybkość jedzenia :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !