Sposób przygotowania

Rabarbar i jabłka obrać, pokroić w kosteczkę i zasypać 150g cukru. Zostawić na godzinę,aż puszczą sok, odlać, wycisnąć. Z mąki, żółtek, cukru, cukru waniliowego i masła zagnieść kruche ciasto, włożyć do lodówki. 3/4 ciasta wyłożyć na formę, nakłuć widelcem, na to dać owoce. Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem, zalać owoce. Na górę zetrzeć resztę ciasta na tarce, tworząc kruszonkę. Piec w 170 stopniach ok 40 minut.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    pychotka
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    pysznie wygląda:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    śliczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    super :)
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    pysznie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    rabarbar rosnie w ogrodku, wiec musze go wykorzystac ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania60

    uwielbiam takie placki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Aż ślinka cieknie, mniam!
  • 5
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    przepysznie wygląda ta tarta, koniecznie muszę spróbować!
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ślinka cieknie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    to jest dobre !
  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam takie połączenie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara33

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawa...
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    janko

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !