Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kostkę, czosnek na ćwiartki.Do dużego naczynia wkładamy cebulę,czosnek,anyż i skórkę pomarańczową.Wlewamy sok z pomarańcz i krótko miksujemy,aż składniki marynaty się połączą. Wkładamy do niej udźce i wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny lub na noc, od czasu do czasu odwrócić.Nagrzać piekarnik do 180C.Udźce przełożyć do 2 dużych naczyń żaroodpornych.Pomarańcze umyć, pokroić na ósemki i włożyć je do naczyń z udźcami.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 1h 45min,aż mięso się zarumieni i będzie miękkie od czasu do czasu polewając marynatą.Po upieczeniu wyciągamy udźce,przykrywamy aby nie wystygły.Sos pozostały z pieczenia przelewamy go garnuszka i gotujemy ,aż część płynu odparuje sos lekko zgęstnieje. Polewamy nim mięso.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    jagnięcina dobre mięsko,warto spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !