Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z endywii i boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

endywia 1 szt
musztarda ostra 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
pieprz
boczek wędzony 5 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z endywii i boczku

Endywię pokroić na kawałki i wrzucić do miski. Boczek pokroić w paski, wrzucić na suchą patelnię i podgrzewać aż wytopi się tłuszcz. Odsączyć i przełożyć na sałatę. Zmieszać w miseczce musztardę, ocet, oliwę i tłuszcz z patelni, wylać na sałatkę i wymieszać, doprawić pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 11.10.2013 09:25
Bardzo dobra
berys18 31.08.2011 12:58
endywia jest podobna do sałaty, dostepna w marketach
sylwia / sytofala 31.08.2011 12:16
cóż to jest Endywia?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak