Sposób przygotowania

Umyte ,osuszone plastry schabowe podsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor i przełożyć na talerz. Cebulę obrać i posiekać, zeszklić,podlać bulionem ,dodać przyprawy, (gorczycę rozgnieść) mięso ,przykryć i dusić ok 30 min.Po tym czasie dodać paprykę (umyć,usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę) , koncentrat ,śmietanę i jeszcze dusimy jakieś 10 min.Na koniec posypać zieleniną .Podajemy z ziemniakami lub pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Uwielbiam takie smaki!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    wyglada apetycznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    już czuję zapach tych kotletów
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetna odmiana dla tradycyjnego schaboszczaka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    po węgiersku jeszcze nie jadłem, ale zapewne warto :-)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwielbiam takie dania!
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Na schabowego to i ja się piszę
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    pyszne danie- bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !