Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażany po prowansalsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 1/2 szklanki
natka pietruszki
pomidory 50 dkg
mąka 3 łyżki
sól
pieprz
czosnek do smaku
cebula 2 szt
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażany po prowansalsku

Bakłażany myjemy ścinamy czubki,obieramy i kroimy w półplasterki,posypujemy solą i odstawiamy na godzinę,następnie odsączamy na sicie,posypujemy pieprzem i mąką i podsmażamy na oliwie.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę i także podsmażamy na oliwie,dodajemy pokrojone pomidory i dusimy do miękkości.Miękkie pomidory przecieramy i zalewamy bakłażany przecieram dodajemy posiekaną natkę pietruszki ,chwilę podduszamy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 28.10.2011 20:56
smaczne
Krystyna32 31.05.2011 10:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak