Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
woda 1/2 szklanki
sól do smaku
szpinak 400 g
masło 1,5 łyżki
czosnek 1 ząbek
mleko 1/4 szklanki
kasza manna 1,5 szklanki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem

Szpinak rozmrozic. cebule obrac, posiekac i zeszklic na masle. Dodac szpinak oraz przecisniety przez praske czosnek. Kasze manne rozprowadzic w 1/4 szklanki mleka. Dodac do szpinaku, a nastepnie dusic az do odparowania plynu. Posolic i pozostawic do wystygniecia.
Wszystkie skladniki na ciaso polaczyc ze soba, a nastepnie wyrabiac na stolnicy, az do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Ciasto rozwalkowac i wycinac z niego krazki. Na kazdy kawalek wylozyc odpowiednia porcje farszu. Dokladnie zlepic. pierogi wrzucac do osolonej wody. Gotowac przez 5 min..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak